HAI AWAK. AWAK YANG SEDANG TERSENYUM TU

SUPPORTER

Saturday, June 4, 2011

tAhniah pAda sOdaro den!!!!!!!!!!

wah!!!!!!!!!assalammualaikum. Arinie bst gler kowt den dpt tgk ngn mato kpalo den Qzen aQ tunang. nie nak citola nie..cubo bwak bersaba sikit..Separuh iman tue cik adik n cik abang..muwahahahaha.. Nak kato sibuk membantu xdo maknolah tue.. Mak sedaro den wat 'catering'. Clazz gler kan.. Sekarang penatla nak masak2 sendri.. Lagipun kenal - kenalan sekarang makin ramai an.. Nak masak lagi nak basuh pinggan lagi nak segalo - galolah.. Ponek beb!!!

hari nie hari SABTU 4 JUN 2011. aQ bangun solat subuh n tido balik. heee.. HARUSLAH.. Dalam pukul8 pagi aaQ dengan ' rela hati ; membangunkan diri untuk bersiap - siap.. wah tema den ari nie KELABU..switkan. I lllloooiiikkkkeee ' grey '. Lopeh siap aQ tunggu bertinggung sambil tengok tv. Tunggu spe?? tunggu mak and ayah den balik dari anta kuih ' seri muka ' ke belah ore ganu.. Sapo lak tue?? jeng2.. Kuarnge Tunang Qzen aQ yang swit nie la. aQ menanti dalam keadaan penuh sabar. Sambil2 tue trunla kat dapur untuk mamam. Atas meja ade nasi lemak, karipap putar n kuih seri muka. Adik perempuan aku yang ke-3 dengan baik hati rebus telur. Dengan segala nafsu makan yang membara aQ membaham semuanya..wahahahahahaha.. DEVIL sungguh.

Dalam pukul 9 lebih pagi mak n ayah aQ balik. Dorang pun g siap2. Still mengekalkan tema pada hari ini. GREY'. Ayah aQ g jmput nenek den lu kat ampangan. aQ follow mak den la. Dalam pukul 10 pagi kitorang sampai ke majlis yang gilang - gemilang tue.. wow!!!! ble aQ langkah masuk ke umah induk den nie mata aQ dihiasi dengan ke'swit'an pelamin tunang Qzen aQ..lawa siot.. So menarik perhatian. Tatarias memang THUMB UP ah..
Pukul 10.30 pagi bacaan yasin bermula. aQ join dalam sessi nie. Untuk mendapat keberkatan.WAJIB ok. Masa bace yassin tue ade orang tua nie bace lebih laju dari kitaorang.. Sabarlah wahai insan. Cuba bersatu ngan kitorang. SABAR tue separuh dari iman der. Dont la begitu.. Tak elok attitude g2 der.. p xpela mungkin ye semangat sangat. cHill!!! Lepas habis bacaan yassin kitorang zikir n berdoa.. p ade sikit yang aQ ase sangat terkilan dengan seorang insan nie.. Hello der zikir 2 jangan la baca sekuat - kuat ati.. Sape ajar ko der terpekik terlolong.. aiyoo. Adab der adab.. Berzikir cukupla dengan suara yang mampu didengar. Ko kacau kosentrasi orang.. Wa cakap sama Lu beb.. Plis BEHAVE ok.. aQ dah xtahan nak kuakan 'GElak DEvil' aQ. Subhanallah camtue sekali ko berzikir.. Ko dah berusia xkan xbelajar semua tue tentang adab2 berzikir.. Cdey tol.

Lepas habis Doa kitorang g menjamu selera. Memang ramai kenalan Induk n apak aQ datang. Panas hari nie beb. p wa maintain.. Mano taknyo den nie kono kekalkan mutu keunggulan NORAHMAH.. Sapo 2?? 2la namo nenek den.. heee.. Dalam pukul 11.45 pagi belah lelaki datang. Sessi pertunangan dan perbincangan berjalan dengan lancar. Alhamdulillah. Tengok sadaro den waktu sessi fotografi den terkesima.. Lawa ngat Qzen den nie.. Ala - ala arab der. so lawa. Tunang ye pun Good Looking.. Sojukla mato memandang. Bagai pinang dibelah dua. MUko dorang den tengok ado iras2.. Insyaallah panjang umo..den doakan tekau Shara Noraifana Shamsudin. Terbaik la lu sis..hee. Em setakat nie jolaa den dapat kongsi. t ado cito lem aQ post g onkey..gamsahamnida..



tErima kAsih / Gamsahamnida / Thank yOu / syUkran

Wednesday, June 1, 2011

LOVE STORY


Assalammualaikum pada semua warga blogger..Anyeonghaseyo??? Demam Korea nak buat macam mana. Hari ini nak 'talk' tentang 'LOVE STORY'.. Wow!!!!!!! Hot topik gak an.. Tentang - tentang cinta ini selalunya melibatkan warga - warga remaja la.. KEBANYAKANNYA ok. Tapi ada juga warga - warga emas yang menggatal nak bercintun - cintun..aiyoo.. Janganla gigih sangat.. Cukup - cukupla dengan BINI or SOMI korang.. Lain lah yang 'Duda Or Janda'.. We can ACCEPT..


CINTA?? bagi aku tidak semua yang faham apa makna cinta. Bagi yang sedang menjadi HOT COUPLE tu harap korang jagalah batasan sebagai bukan mahram kan..faham2 jelaa. Lagipun korang berdarah muda.. Sabar yok Sabar..hahahahahahaaha.. Lepas Kahwin lantak tekaula nak wat po.. Kisah den tapayon la nak oyat gapo2.. SAD ENDING.. Sekarang aku tak da ati g nak bercintun2 nie.. Buat apa nak menyakitkan ati sendirikan. Lagi - lagi kalau jumpa orang yang secara gigihnya tanpa segan dan silu tidak menghargai kita.. Memang tahap SAYAL disitu. Bagi aku HUKUM KARMA tetap ada.. KAU TUNGGU KAU TUNGGU KAU TUNGGU!!!!                                                                 

Pengajaran yang ley aku bagi tahu korang terimalah orang yang sayng sangat - sangat kat kita.. Insyaallah kita akan bahagia. Jangan terlampau sayang pada orang lain sebab tak tentu lagi dia yang jadi jodoh kita kan. So berhati -hatilah semasa bercinta. Pada golongan - golongan yang suka memainkan cinta wa salute lu la beb.. Ingat hukum karma itu ada.. tidak jadi pada diri kau mungkin akan jadi pada mana - mana KETURUNAN kau. bukan nak MENYUMPAHLAH p percayala.. WHAT U GIVE U WILL GET BACK..


tErima kAsih / Gamsahamnida / Thank yOu / syUkran

HaK ciptA tErpELihaRa (c) KhaiRuL Najmi