HAI AWAK. AWAK YANG SEDANG TERSENYUM TU

SUPPORTER

Friday, December 9, 2011

Hang Tuah itu Melayu

Assalamualaikum !!







Tengok tajuk rasa – rasa macam aQ nak buka tajuk sejarah pulak kan. Tp dalam buku sejarah tak ade pun sebut tentang Hang Tuah. Nak dijadikan cerita, hari ini aQ kua g JUSCO. Pergi menonton cerita paling HOT di Malaywood sekarang ini. OMBAK RINDU !!

Ramai sangat pengkritik – pengkritik tak berbayar dalam paggung itu. Ada yang sedih, tersentuh. Tp yang tak berapa nak best bila ada penonton itu tiba – tiba menjerit BODOH !! wow aQ yang kat depan dia nie tokojut la. Apo ko bondolaa mamat nie. Rupa – rupanya dia cakap Lisa Surihani a.k.a Mila Amylia bodoh sebab ada satu scene Lisa baling jam yang nak dihadiahkan kepada Aaron Aziz a.k.a Haris.


Tak kisah la ko nak cakap apa, tp hormatlah bro orang  lain nak tonton cerita itu. Mengenai cerita Ombak Rindu aQ nak bagi 4 BINTANG !!
  
Banyak an aQ bagi. Bukan apa. aQ memang tertarik dengan plot dan shoot serta mood yang dibawa. aQ agak teruja untuk menonton cerita ini sampai habis. Credit to Maya Karin a.k.a Izah. Lakonan Maya dalam cerita itu yang boleh buat jiwa meruntun. Susah nak cari perempuan yang setabah dan sebaik itu. Dengan kemanisan dan keayuan gadis melayu aQ terpanggil juga untuk terjatuh Cinta dengan Izah nie. Hahahahaha~


Klik di SINI 

Keseluruhan cerita aQ ….. gembira. Tak membazir aQ bayar RM 10 !!

berbalik kepada tajuk diatas, aQ cuma nak cakap yang Orang Melayu walaupun nampak keras seperti Hang tuah, tp hati tetap jiwang. Macam Hang Tuah. dia kan jatuh cinta kpada Puteri Gunung Ledang. Walau macam mana pun, lumrah alam kita takkan dapat tipu. Maka tersebutlah al kisah semasa aQ tonton wayang cerita Ombak Rindu, ramai giler pakwe2 megusung makwe2 ke hulu ke hilir dan destinasi terakhir menonton Ombak Rindu. Bahagianya setiap pasangan. mahu lepas tonton cerita Ombak Rindu pasangan yang berkelahi tadi bermaafan kat luar panggung.!!!


p/s: bila berfikir kembali, kasih sayang manusia itu sangat indah jika disandarkan kepada cinta Allah SWT..(pengajaran dalam watak Izah dan Haris).

tErima kAsih / Gamsahamnida / Thank yOu / syUkran

0 cE CommEnt:

Post a Comment

HaK ciptA tErpELihaRa (c) KhaiRuL Najmi